Home Contact Login

DomainMasters Online bestellen
Klantenpaneel

   


Direct contact
Contact BelgiĆ« Tel: +32 (0)56 506086
Contact Nederland Tel: +31 (0)15 7600320
Contact Bel mij terug
Info aanvragen Info aanvragen

Domeinnamen

Algemeen

Domeinnamen zijn geen intellectuele eigendomsrechten, maar elektronische adressen van websites. Desalniettemin horen ze toch thuis in het dienstenpakket van een merkenbureau, aangezien domeinnamen vaak identiek zijn aan merken en handelsnamen. In tegenstelling tot merken of handelsnamen zijn domeinnamen uniek. Merkhouders van identieke merken, die vreedzaam naast elkaar bestaan omdat ze worden gebruikt voor geheel verschillende producten of diensten, kunnen met elkaar in conflict komen bij het verwerven van een domeinnaam. In een dergelijk geval geldt immers dat wie het eerst komt, het eerst maalt. Bedrijven gebruiken ook graag hun handelsnaam zonder toevoegingen als hun domeinnaam en het liefst met een relevante extensie, zoals .be .nl .eu of .com

Registratie

Bij het kiezen van een handelsnaam of merk kan het van belang zijn dat de naam ook als domeinnaam beschikbaar is. Of mogelijk wilt u een soortnaam als domeinnaam registreren, zodat u onder deze naam een website kunt exploiteren. Wij kunnen voor u domeinnamen registreren en biedt u de gratis mogelijkheid om in enkele seconden te kijken of de door u gewenste domeinnaam extensie nog beschikbaar is.

Conflicten over domeinnamen

In de beginjaren van internet schoot de regelgeving wat betreft domeinnamen tekort en konden minder goed bedoelende lieden vaak ongestraft domeinnamen op hun naam zetten. Hoewel het tegenwoordig in de meeste landen een stuk beter geregeld is, komt 'domain grabbing', het stelen van domeinnamen, nog steeds voor. Vaak kunt u hiertegen optreden op grond van de merkenwetgeving en er zijn arbitragecommissies in het leven geroepen waar u ook uw recht kunt halen. Wij staan u in deze procedures graag terzijde en vertellen u over de te nemen acties.
Zoek op deze website

Nieuwsbrief
Aanmelden Afmelden


Nieuws
24
Jan
Cheese is beschrijvend voor cannabiszaden...
16
Jan
McDonald's verliest alleenrecht op merkna...
10
Jan
Levendige handel in nepmerken op Instagram
27
Nov
Het bezwaar van Blackberry tegen Berryboo...
17
Nov
Legt Coffee Rocks het als merk af tegen Starbucks?