Home Contact Login

DomainMasters Online bestellen
Klantenpaneel

   


Direct contact
Contact België Tel: +32 (0)56 506086
Contact Nederland Tel: +31 (0)15 7600320
Contact Bel mij terug
Info aanvragen Info aanvragen

Uw domeinnaam naar ons verhuizen

Wilt u uw domeinnaam naar DomainMasters verhuizen? Op deze pagina vindt u de verhuisprocedures voor de meest voorkomende TLD's. Het verhuisproces is verschillend per TLD (domeinnaam extensie), maar in grote lijnen kunt u de volgende stappen aanhouden.Stel eerst uw huidige provider schriftelijk op de hoogte van uw verhuizing naar DomainMasters. Vergeet niet, indien van toepassing, uw webhosting bij uw huidige provider op te zeggen en een lokale back-up te maken van uw website.
Indien u ook een website heeft en u wilt deze ook naar DomainMasters verhuizen dan geeft u bij de verhuizing van uw domeinnaam aan welk webhostingpakket u wilt bestellen.
Vraag vervolgens online de verhuizing van uw domeinnaam(en) aan bij DomainMasters.

Hieronder vindt u een korte procedure voor de verhuizing van de meest voorkomende TLD's naar DomainMasters. Meer informatie over andere TLD's kunt u  vinden door naar onze domeinnamen prijslijst te  gaan en op de desbetreffende extensie te klikken of contact op te nemen met DomainMasters, wij helpen u graag.

Verhuizen .nl domeinnaam naar DomainMasters

Voor verhuizingen van .nl domeinnamen dient u bij uw huidige registrar uw token (autorisatiecode) op te vragen. Deze geeft u vervolgens door aan DomainMasters, waarna wij vervolgens de verhuizing doorgeven aan SIDN.

Verhuizen .com, .net, .org, .biz en .info domeinnaam
naar DomainMasters

De .com, .net, .org, .biz en .info domeinnamen worden standaard op een lock gezet (op slot).  Dit is om te voorkomen dat domeinnamen kunnen worden verhuisd, zonder dat de eigenaar daarvoor toestemming heeft verleend. Indien u bij uw oude provider aangeeft de domeinnaam te willen verhuizen dient deze de lock te verwijderen zodat uw domeinnaam kan worden verhuisd. U dient naast het "unlocken" van de domeinnaam ook een AUTH wachtwoord bij de oude provider op te vragen. Met dit wachtwoord kunt u online uw domeinnaam verhuizen naar DomainMasters. Het wachtwoord zal tijdens de aanvraag op onze website aan u gevraagd worden.

Als de verhuizing is gestart zal er vanuit een geautomatiseerd systeem een e-mail aan u gestuurd worden om toestemming te krijgen voor de verhuizing. Het e-mailadres wat hiervoor gebruikt wordt kunt u terugvinden bij de  'Administrative Contact' in de 'Whois' informatie. Indien u een verhuizing bij ons aanvraagt kunt u tijdens de verhuizing dit e-mailadres opvragen via het knopje Whois.

Binnen 5 dagen dient u op de automatische e-mail te reageren door een bevestiging te sturen, anders wordt de verhuizing afgewezen. U kunt dan weer een verhuisverzoek bij ons indienen, waarna de procedure opnieuw begint.

Verhuizen .be domeinnaam naar DomainMasters

Voor het verhuizen van een .be domeinnaam van een andere provider naar DomainMasters is een autorisatiecode (ook wel transfercode genoemd) nodig. Deze autorisatiecode wordt uitgegeven door DNS.be, de beheerder van alle .be domeinnamen. Iedere .be domeinnaam heeft zo'n code en deze kan u opvragen via uw huidige provider. Deze dient bij DNS.be een verzoek in en DNS.be stuurt de transfercode dan naar het emailadres (van u) dat bij DNS.be bekend is. Het is dus altijd zaak om bij DNS.be een geldig en werkend emailadres te hebben. U ontvangt de transfercode via email en geeft deze code door aan de nieuwe provider, bijvoorbeeld aan DomainMasters. De nieuwe provider dient bij DNS.be een verhuisverzoek in met deze transfercode erbij en onmiddellijk zal DNS.be de domeinnaam verhuizen naar de nieuwe provider en de oude provider in kennis stellen dat de domeinnaam niet langer onder zijn beheer is en dat hij de domeinnaam van zijn naamservers dient te verwijderen. Wat de registratiegegevens van uw domeinnaam zijn kan u nagaan op de website van DNS.be (www.dns.be). Ga daarvoor naar het invulveld van de Whois functie rechtsboven op de website en vul hier uw domeinnaam in zonder .be Het beheersysteem laat zien of de domeinnaam geregistreerd is en door het invullen van een zichtbare code krijgt u toegang tot de registratiegegevens. Controleer of het emailadres juist is. Zo niet, dan kan uw provider dit voor u aanpassen. Ook kan u zien wie uw provider is. DomainMasters werkt samen met o.a. Key-Systems in Duitsland en het kan zijn dat u daarom ook deze naam ziet bij de registratiegegevens en tijdens het verhuizen van de domeinnaam.

Verhuizen .eu domeinnaam naar DomainMasters

Bij het verhuizen van een .eu domeinnaam wordt door DomainMasters altijd een trade gestart. Het voordeel van een trade ten opzichte van een verhuizing is dat u naast de verhuizing ook direct de houdergegevens kunt wijzigingen en/of updaten. Dit is bij de meeste TLD's een aparte actie. U krijgt na het indienen van de verhuizing twee e-mails toegezonden, één naar de huidige licentienemer van de domeinnaan en één naar de nieuwe licentienemer (dit kan dezelfde persoon zijn). Hierin staat een confirmatielink vermeldt. Indien u hier op klikt krijgt u de vraag of u toestemming geeft voor het verhuizen van uw domeinnaam naar DomainMasters. (Om te zien welk e-mailadres bij uw domeinnaam onder de licentienemer staat geregistreerd, vult u uw domeinnaam in op de website van eurid). Nadat u positief heeft gereageerd op het verhuisverzoek, wordt uw domeinnaam verhuisd naar DomainMasters. Indien u te laat bent met uw reactie op het verhuisverzoek ( u heeft 8 dagen de tijd) , is het mogelijk alsnog een fax ter confirmatie te sturen naar eurid.eu. U krijgt hier vanzelf bericht over van DomainMasters. Indien u ook deze fax binnen 7 dagen niet bevestigd, dan vervalt de verhuizing.

Verhuizen .de domeinnaam naar DomainMasters

Bij het verhuizen van uw .de domein moet u altijd de oude provider op de hoogte stellen, pas dan kan uw .de domeinnaam verhuisd worden. Normaliter verloopt een verhuizing tussen twee providers via de volgende stappen:
De domeinhouder informeert de oude provider dat de domeinnaam verhuisd wordt naar DomainMasters
De domeinhouder dient de verhuizing in bij DomainMasters.
Welke een provider-change in zal dienen bij Denic.de
Dit verzoek wordt gecontroleerd op DENIC en doorgestuurd naar de oude provider
De oude provider controleert of er een melding is van de huidige eigenaar en gaat akkoord met de ACK
Zodra de ACK is verwerkt zal zowel de oude als de nieuwe provider hiervan op de hoogte worden gesteld. De domeinnaam zal in de portal van DomainMasters automatisch van de status “Pending transfer” naar de status “Actief” gaan.

Als de oude provider niet reageert op een verzoek voor bevestiging van de provider change dan stuurt DENIC na drie werkdagen een herinnering. Als de oude provider na twee extra werkdagen nog niet reageert dan interpreteert DENIC dit stilzwijgen als een toestemming en zal de provider change doorvoeren.

Indien de oude provider de provider change weigert dan dient deze een NACK in bij DENIC.

Verhuizen .co.uk domeinnaam naar DomainMasters

Voor verhuizingen van .co.uk domeinnaam dient na de aanvraag op onze website uw huidige provider de tag van uw domeinnaam aan te laten passen naar DOMAINMASTERS.  Op deze manier komt de domeinnaam onder het beheer van DomainMasters en kunt u uw domeinnaam via onze portal beheren.

Verhuizen .nu domeinnaam naar DomainMasters

Om uw .nu domeinnaam naar DomainMasters te verhuizen dient u een verhuisformulier in te vullen en deze naar ons toe te sturen. Zodra de verhuizing bij de Registry is ingediend zijn er 5 wachtdagen opgesteld. Indien de oude provider geen bezwaar maakt zal de naam na deze 5 dagen verhuisd worden.

Overige verhuisprocedures vindt u door naar onze domeinnamen  prijslijst te  gaan en op de desbetreffende extensie te klikken of
u kunt contact opnemen met DomainMasters.

Wist je dat

Een domeinnaam al binnen 48 uur verhuisd kan zijn.
Een website altijd bereikbaar kan zijn tijdens een verhuizing.
Er nooit e-mail verloren gaat wanneer u een domeinnaam verhuist.
Het verhuizen van een domein geen extra kosten met zich meebrengt.
Een .nl domeinnaam dient minimaal 60 dagen bij een provider geregistreerd te zijn.

Zoek op deze website

Nieuwsbrief
Aanmelden Afmelden


Nieuws
24
Jan
Cheese is beschrijvend voor cannabiszaden...
16
Jan
McDonald's verliest alleenrecht op merkna...
10
Jan
Levendige handel in nepmerken op Instagram
27
Nov
Het bezwaar van Blackberry tegen Berryboo...
17
Nov
Legt Coffee Rocks het als merk af tegen Starbucks?