Home Contact Login

DomainMasters Online bestellen
Klantenpaneel

   


Direct contact
Contact BelgiĆ« Tel: +32 (0)56 506086
Contact Nederland Tel: +31 (0)15 7600320
Contact Bel mij terug
Info aanvragen Info aanvragen

Registreren van uw intellectueel eigendom

Het is belangrijk om in alle landen waar u produceert of producten en diensten aanbiedt uw intellectueel eigendom te registreren. Merkregistraties en modelregistraties kunnen plaatsvinden voor afzonderlijke landen of bijvoorbeeld voor de gehele Europese Unie.Merkregistratie

Merkrecht ontstaat door registratie van het merk in het merkenregister. Het gebruik van een merk dat niet geregistreerd is, geeft geen aanspraak op bescherming.

Naast het registreren van de naam (woordmerk) kunt u ook andere aspecten als merk beschermen. Denk daarbij aan:
  het logo
  een speciale schrijfwijze
  de verpakking van producten
Met een merkregistratie kunt u bezwaar maken tegen het gebruik en de registratie van identieke of gelijkende merken door een ander.

Het geeft u het recht te eisen dat het gebruik van dat merk voor dezelfde of verwante producten en diensten wordt gestopt.

Meestal is een merkregistratie geldig voor een periode van tien jaar. Deze beschermingsduur kan telkens met nieuwe perioden van tien jaar verlengd worden.

Domeinnaamregistratie

Een domeinnaam is vaak een belangrijk marketinginstrument om te communiceren met uw klanten. Als erkend provider kan DomainMasters voor u een snelle registratie verzorgen voor alle gewenste en mogelijke extensies: gTLD's (.com, .info, .eu, etc.) en ccTLD's (landenextensies, bijvoorbeeld .nl, .be, .us). Uiteraard zorgt DomainMasters ervoor dat uw domeinnamen worden gekoppeld aan uw website.

De Europese instantie voor registratie van .eu-domeinen, EURid, prijst DomainMasters om de hoogwaardige kwaliteit van dienstverlening.

Modelregistratie

Twee- of driedimensionale producten zoals stoffendessins, verpakkingen, flessen en meubels kunt u als model beschermen. Voorwaarde is dat ze een nieuw uiterlijk en een eigen karakter hebben. Uw model mag dus niet te veel lijken op al bestaande modellen.

Binnen de Europese Unie wordt een model zonder registratie gedurende drie jaar na de introductie op de markt beschermd. Toch geeft dit slechts een beperkte mate van beveiliging. Het geeft u namelijk alleen het recht op te treden tegen opzettelijke namaak of sterk lijkende modellen.
Inschrijving in het modellenregister beschermt uw model wel op de meest optimale manier. Bij geregistreerde modellen is het aantonen van opzet (ontlening) niet nodig. Verwarring - omdat de modellen te veel op elkaar lijken - is dan voldoende voor het aannemen van inbreuk op het merkenrecht.

Registreer uw model in alle landen waar u uw model produceert en op de markt brengt. Een registratie kan plaatsvinden voor afzonderlijke landen of bijvoorbeeld voor de gehele Europese Unie.

Meestal is een modelregistratie geldig voor een eerste periode van vijf jaar, die vervolgens met nog eens vier perioden van vijf jaar kan worden verlengd.

Wijzigingen

Omdat het merken- en modelrecht allebei registerrechten zijn, moeten de gegevens van de eigenaar van het merk en model altijd in overeenstemming zijn met de huidige situatie. Als bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam verandert door een fusie of overname, dan moet dat dus gemeld worden. Geef wijzigingen daarom tijdig aan ons door zodat wij ervoor kunnen zorgen dat ze worden opgenomen bij uw modelregistratie in het modellenregister.

Meer informatie

Wilt u uw intellectueel eigendom registreren, neem dan contact op met de adviseurs van DomainMasters. U kunt ons bereiken op telefoonnummer: +32.56 506086 (België) of +31.(0)71 7600030 (Nederland). Wij zorgen voor correcte en snelle merkregistratie, domeinnaamregistratie of modelregistratie.
Zoek op deze website

Nieuwsbrief
Aanmelden Afmelden


Nieuws
24
Jan
Cheese is beschrijvend voor cannabiszaden...
16
Jan
McDonald's verliest alleenrecht op merkna...
10
Jan
Levendige handel in nepmerken op Instagram
27
Nov
Het bezwaar van Blackberry tegen Berryboo...
17
Nov
Legt Coffee Rocks het als merk af tegen Starbucks?