Home Contact Login

DomainMasters Online bestellen
Klantenpaneel

   


Direct contact
Contact België Tel: +32 (0)56 506086
Contact Nederland Tel: +31 (0)15 7600320
Contact Bel mij terug
Info aanvragen Info aanvragen

Website met SSL

Het Internet is een web van aan elkaar geknoopte computers. Communiceert u met een site in Amerika, bijvoorbeeld om een CD te bestellen, dan reizen uw gegevens langs soms wel meer dan 20 knooppunten. Mooi, maar wat maakt dat uit voor u?

De gevaren van het Net
Stel dat één van deze knooppunten onder controle is van een malafide organisatie. Deze zou dan alle gegevens die langskomen kunnen onderscheppen en opslaan. Hieronder vallen dus ook uw credit card gegevens en uw persoonlijke mail. Het meest wordt uw WLAN of uw lokale Internetverbinding onderschept, maar het kan overal in de route gebeuren (Packet Sniffing).

SSL, de oplossing
Om dit op te lossen, maken veel zakelijke websites gebruik van SSL. Dit betekent, dat alle gegevens versleuteld worden verzonden en alleen leesbaar zijn voor de ontvanger. Komt u op zo'n site, dan is deze te herkennen aan een icoon van een slotje, rechtsonder in beeld.

SSL certificaat & SSL hosting

Het heeft geen zin om een SSL certificaatje op een rammelende hostingomgeving te hangen. Een onveilige hostingomgeving zal ook met een SSL certificaat mogelijk beveiligingslekken de ruimte kunnen geven. DomainMasters heeft daarom een speciaal hostingplatform ontwikkeld die geoptimaliseerd is voor het draaien van SSL. Bij DomainMasters krijgt u dus een SSL certificaat en SSL hosting in één product. Uw certificaat wordt door ons voor u aangevraagd en geïnstalleerd. Uw site wordt vervolgens afgebeeld op het speciaal geconfigureerde SSL-cluster. Uw hosting wordt dus ook SSL klaar gemaakt. En u hoeft zelf geen/weinig technische zaken in te stellen om uw SSL certificaat te kunnen gebruiken.

Om 256bit encryptie mogelijk te maken, maken wij gebruik van een private key grootte van minimaal 2048bit. Uw webadres beschikt dan over een SSL Certificaat, dat ervoor zorgt dat webverkeer met dit adres niet kan worden afgeluisterd door derden. De snelste computer van dit moment zou vele jaren nodig hebben om uw berichten te ontcijferen.

De voordelen van een eigen certificaat:
  Veiliger transport van gegevens.
  Waargenomen betrouwbaarheid bij bezoekers (https en slotje in browser).

Zelf aangevraagde certificaten zijn helaas niet compatibel met onze systemen. Vraag niet zelf een certificaat aan!

De kosten van een SSL certificaat

Er zijn drie typen certificaten. Alle certificaten gelden voor tenminste de periode van één jaar en worden zonder tegenbericht telkens automatisch met een jaar verlengd. Er wordt eens per jaar gefactureerd.
  Een Comodo Single SSL certificaat is beschikbaar voor € 90 per jaar (ex BTW) en wordt in 1 dag verwerkt;
  Een Comodo Wildcard SSL certificaat, geschikt voor een oneindig aantal subdomeinen, is beschikbaar voor € 360 per jaar (ex BTW) en wordt in 1 dag verwerkt;
  Een EV SSL certificaat levert een groene balk op in uw browser (zie ook: Groene Balk). De aanvraagtijd is 2 tot 3 weken, vanwege het onderzoek dat naar uw identiteit wordt uitgevoerd. We bieden hier twee certificaten in aan:
  Een Comodo EV SSL is beschikbaar voor € 400 per jaar (ex BTW)
  Een Verisign EV SSL is beschikbaar voor € 840 per jaar (ex BTW)

Aanvragen van een SSL certificaat

Alle SSL certificaten kunt u aanvragen via het service panel.
Het kan nodig zijn bepaalde zaken in je site aan te passen (bijvoorbeeld linkjes die voorheen naar http:// linkten, gaan nu naar https://).
We raden aan de omzetting op een rustig moment te plannen.

Instellingen

In principe hoeft u voor SSL zelf niks in te stellen, maar voor een aantal zaken kunt u op de volgende pagina bepaalde instellingen vinden: Website SSL instellen

Trust Logo

Als uw site gebruik maakt van een SSL certificaat kunt u op uw site gebruik maken van een Trust Logo om dat aan te geven. Hoe dat moet vind u op de volgende pagina: Website SSL Trust Logo
FTP instellingen
Webhosting Webhosting
DreamWeaver DreamWeaver
FileZilla FileZilla
FrontPage FrontPage
iWeb iWeb
NVU NVU
SmartFTP SmartFTP

Email instellingen
SMTP SMTP instellingen
Outlook Express Outlook Express
Microsoft Outlook Microsoft Outlook
Entourage Entourage (Mac)
Mail Mail (Mac)